Les finques

Celler LaBotera

El terroir

Terra de vinyes situades entre 350 i 550 m d’altitud sobre el nivell del mar i caracteritzada per un clima mediterrani sec i de pluviometria escassa (entre 350 i 450 mm/any). Terra amb gran insolació i en equilibri entre els dos vents destacats: el Cerç, que prové d’interior, i el Garbí o vent de mar.
Celler LaBotera
Celler LaBotera

La ``Toscana catalana``

El seu paisatge manté tots el trets característics d’un terrer d’interior pròxim al Mar Mediterrani: serralades calcàries prelitorals (Ports d’Horta, Serres de Pàndols i Cavalls), petits rius (l’Algars i el Canaletes), muntanyes de roca conglomerada, boscos d’alzina i pi blanc i sobretot, sòls agrícoles d’ametllers, vinyes i oliveres. Dins d’aquest marc cal afegir tres unitats de paisatge d’interès agrícola clarament diferenciades: La Plana, l’Altiplà i les Valls. L’amalgama paisatgístic de serres calcàries, boscos de pi i alzina, ametllers, oliveres i vinya han fet que sigui vista com a la Toscana catalana.

DO Terra Alta, territori de vernatxa

Humilitat, passió i esforç en el treball és el que defineix els agricultors de la Terra Alta, on uns 1.300 viticultors hi treballen gairebé 6.000 hectàrees de vinya amb varietats autòctones de raïm com garnatxa blanca, negra i garnatxa peluda, macabeu, carinyena i altres com chardonnay, syrah, merlot i ull de llebre.

Actualment a la Terra Alta es conrea el 33% del total de la producció mundial de la garnatxa blanca, el 75% de la producció a Espanya i el 90% a Catalunya. D’aquest 33% del conreu de la Terra Alta, el 70% es produeix al terme de Batea.

Celler LaBotera

Reserva de la Biosfera

Elaborem els nostres vins amb productes naturals, treballem amb energies alternatives de les quals en fem un seguiment d’estudi d’estalvi energètic i tot plegat, ens ha permès formar part del pla d’actuació de les Terres de l’Ebre que ens acredita com entitat adscrita a la Reserva de la Biosfera “Vins EbreBiosfera”.

Les nostres finques